Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir? | Bilen Yazar

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir, Facebook hesabı silmeden yapılması gerekenler ve Facebook Silme İşlemi İptal Edilebilir Mi? sorularının cevabı rehber niteliğindeki makalemizde.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?, Sosyal medya uygulamaları gündelik hayatımızın her alanında mevcut. Yapılan araştırmalar sonucu fazla sosyal medya kullanımın mutsuzluğa ve dikkat bozukluğuna kadar bir çok sorun oluşturduğu belirlenmiştir. Özellikle facebookun veri ihlalleri sonrası gündeme gelmesiyle birçok kişi hesabını kalıcı olarak silmek istiyor. Bu sebeple facebook hesabını silmek isteyenlere nasıl bir yol izleneceğini yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Facebook silmeden yapılması gerekenler

  1. Facebook gibi sosyal medya platformlarında iletişimi oldukça kolaylaştıran guruplar ve sayfalar kullanmaktayız. Facebook hesabınızla sayfa takip ediyor gurup yöneticisi olabiliyoruz. Bu kapsamda olan sayfa ve gurupların yöneticisi eğer sadece sizseniz hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce yöneticiliği devretmeniz gerekir. Aksi takdirde hesabınızı sildiğinizde sayfa ve guruplar da otomatik olarak silinecektir.
  2. Hesabınızı sildiğinizde facebook yoluyla paylaştığınız fotoğraf video gibi bir çok veri kalıcı olarak silinecektir. Bu nedenle silmeden önce iyice düşünmenizi tavsiye ederiz. Eğer pişman olursanız hesap silme işlemini nasıl iptal edeceğimizi yazımızda anlattık.
  3. Facebook hesabınızı sildiğinizde “facebook ile bağlan” ifadesini kullanarak hesap açtığınız diğer tüm uygulamalardaki hesaplarınız da silinecektir. Hesabınızı silmeden önce bu yolla giriş yaptığınız tüm uygulamaları e posta-şifre yoluyla giriş yapabileceğiniz bir hale getirmenizi öneririz.
    Facebook ile giriş yap seçeneğini kullanmanız hesap silme işleminin iptal olmasına neden olacaktır. Facebook hesabınızın tamamen silinmesini istiyorsanız 30 gün boyunca hesapta hiç bir şekilde bir aktif durum söz konusu olmamalıdır.

Hesabınızı silmeden önce facebook uygulaması vasıtasıyla uygulamalar ve internet siteleri sekmesinden bağlantılarınızı iptal edebilirsiniz.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir

Facebook Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki tüm uyarıları okuyup yapılması gerekenleri yaptıktan sonra facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinize eminseniz izlemeniz gereken yollar şöyle olacaktır:

Google chrome veya firefox gibi bir internet tarayıcıyla “facebook.com” adresinden facebook hesabınıza giriş yapın.

Hesabınızı silmek için seçenekler arasında zaman kaybetmememiz için aşağıda verdiğimiz “hesap silme” linkine tıklayın.

Facebook hesap silme linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Üçüncü adim olarak size yukarıda bahsettiğimiz uyarıların olduğu bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Bu sayfada bulunan “hesabımı sil” butonuna tıklayarak işlemimize devam ediyoruz.

Facebook silmek için gereken son şey şifrenizi girip hesabın size ait olduğunu doğrulamak olacaktır. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra artık hesabınızdan çıkış yapılacak ve facebookta görünmeyeceksiniz.

Facebook Silme İşlemi İptal Edilebilir Mi?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiniz fakat bu durumdan pişman olduysanız hâlâ geri getirmeniz mümkün. Kalıcı olarak silme olarak adlandırılsa da kullanımların bu gibi durumlara düşmesi göz önünde bulundurularak hesabınızın geri dönüşü sağlanabilmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız en önemli kriter hesabınızı kalıcı olarak sildiğiniz gün üzerinden 30 günden fazla geçmiş olmaması. Yani hesabınızı sildiğiniz 1 ay içerisinde hesabınızı geri döndürebilirsiniz. Bir ay geçtikten sonra verileriniz tamamen siliniyor. Facebook sunucularından silinmesi ise 90 günü bulabiliyor. Bunun nedeni afet, yazılım hatası veya veri kaybı gibi nedenler için yedek depolama bulunmasından kaynaklanıyor. Bu durumun bizimle ilgisi yok. Bizim için 30 günden sonra hiç bir şekilde dönüş yok.

Facebook Hesap Silme İşlemini İptal Etmek Nasıl Yapılır?

  1. Hesabınızı sildikten sonra 30 gün içerisinde hesabınıza giriş yapın.
  2. “Silme işlemini iptal et” seçeneğine tıklayın.

Bu yolu izlediğinizde hesabınız tekrar aktif hâle gelecek ve kullanmaya devam edebileceksiniz.

Benzer Yazılar


Tüm Yorumlar( 1 )

Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen premium üye ol
Enes Vural

Silip kurtulmak lazım 🙂

2 ay önce 22:48