Doktor Rütbeleri ve Doktor Rütbe Sıralaması

Doktor Rütbeleri ve Doktor Rütbe Sıralaması Bir tıp fakültesi öğrencisi tıp fakültesinden mezun olduğunda hangi ünvan-rütbe ile mezun olmaktadır. tıp alanında en fazla hangi ünvan-rütbeye ulaşılabilir.

1 yıl önce / okuma suresi: 2 dk

Doktor Rütbeleri ve Doktor Rütbe Sıralaması Tıp ve Sağlık alanına ilgi duyan ve tıp fakültesi öğrencileri tarafından sıkça sorulan sorulardan biridir. Bir tıp fakültesi öğrencisi tıp fakültesinden mezun olduğunda hangi ünvan-rütbe ile mezun olmaktadır. tıp alanında en fazla hangi ünvan-rütbeye ulaşılabilir.

Doktor Rütbeleri ve Doktor Rütbe Sıralaması

6 yıl Tıp fakültesi mezunu her bir doktor rütbe-ünvan atlaması için her seferinde yeni bir sınava girmesi gerekmektedir. tabi uzmanlık ve sonrasında Tıp fakültesinde olduğu gibi 6 yıl boyunca tüm dersleri tüm insan vücuduna hakim olma gereği olmuyor. Aşağıda sizlere bahsettik.

Doktor Rütbeleri ve Doktor Rütbe Sıralaması

Doktor Rütbe Sıralaması

Tıp fakültesi mezunları için geçerli olan doktor rütbe sıralaması aşağıdaki gibidir. Ancak diş hekimliği fakültesi mezunları için ayrı rütbe-ünvan sıralaması mevcuttur.

  • İntern Doktor
  •  Pratisyen Doktor
  •  Uzman Doktor
  •  Operatör Doktor
  •  Yardımcı doçent Doktor
  •  Doçent Doktor
  •  Profesör
  •  Ordinaryüs

Şeklinde sırasıyla doktor ünvanları mevcuttur. tabi bunların hangisi ne anlama gelmektedir tek tek açıkladık.

İntern Doktor

intern doktor tıp fakültesi eğitimi alan İlk beş yılını tamamlamış, altıncı sınıfa geçtiği belgelenmiş tıp öğrencisine denir. Hastanede aktif olarak doktorluk rolü alan kişidir.

Pratisyen Doktor

Pratisyen doktor ise sadece 6 yıllık tıp fakültesi eğitimini tamamlamış doktor kişilerine denir. görevleri sadece muayene etmek ve ilaç yazmaktır. çalışma alanları aile hekimlikleri ve acil servisler ve kurum hekimlikleridir.

Uzman Doktor

Uzman doktor TUS (tıpta uzmanlık sınavı) kazanmış ve belirli bir tıp dalı seçmiş o alanda uzman kişilere denir. Hastanın öyküsüne göre ilaçlı tedavi yolu belirlemektedir.

Operatör Doktor

hastanelerde op.dr olarak kısaltılmış ünvanı gördüğünüz doktorlar cerrah olarak adlandırılırlar. cerrahi işlemleri yani halk dili ile ameliyatları yapan doktorlara denir.

Doktor Rütbeleri ve Doktor Rütbe Sıralaması

Yardımcı Doçent Doktor

Yardımcı doçent doktorluk seviyesine ulaşıldığında hastanedeki aktif rol bir yana bırakılıp Tıp bilimi alanında akademik çalışmalar yapılmaktadır.

Doçent Doktor

Doçent doktorlar dünyada ve ülkemizdeki tıp gelişmelerini takip eder çalıştığı üniversitenin tıp fakültesi bölümünün derslerine girer.

Profesör

akademik çalışmaları lider pozisyonunda yönetir. tıp fakültesinde uzmanlık yapan öğrencilerin derslerinde rol almaktadır.

Ordinaryüs

Bilimsel çalışmalarıyla kendini belirli ülke veya dünyada tanıtmı kişilere denir. Çoğu zaman en az 1 hastalığın tedavisini geliştirmiş kişilerdir. En az 5 yıl profesör olarak görev yapmıştırlar.

Uyarı: bilenyazar.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması bilenyazar.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. bilenyazar.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir. Buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz.