Golden Cross Nedir ve Death Cross Nedir

Golden Cross Nedir ve Death Cross Nedir, Kripto para ve bitcoin yatırımcıları gelişen sanal para dünyasında ki gelişmeleri hızlı bir şekilde takip etmektedir...

1 yıl önce / okuma suresi: 2 dk

Golden Cross Nedir ve Death Cross Nedir, Kripto para ve bitcoin yatırımcıları gelişen sanal para dünyasında ki gelişmeleri hızlı bir şekilde takip etmektedir.  Yatırımcılar kısa, orta ve uzun vadeli yatırım işlemleri için temel ve teknik analizleri incelemektedirler. Yatırımcılar için en önemli konulardan bir tanesi olan bu teknik analizlerde birden fazla terim bulunmaktadır. Kripto para dünyasının ülkemizde hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte ise death cross ve golden cross anlamları oldukça merak edilmektedir. Bu terimleri detaylı bir şekilde incelediğimiz rehber içeriğimizi okumaya devam edin.

Golden Cross Nedir ve Death Cross Nedir

Kripto para dünyasında teknik analizler, yatırımcıların alım satım gibi kararları verirken kullandıkları istatiksel metotlardır. Yatırımcılar farklı zaman aralıkları içerisinde ve çıkarım yapmak istedikleri sonuçlara oranla farklı indikatörler ve modellemeler kullanmaktadır. Rehber içeriğimizde farklı göstergelerin oluşturmuş olduğu yapılar olan death cross ve golden cross anlamlarının yatırımcılara ne ifade ettiğini açıklıyoruz.

Golden Cross Nedir ve Death Cross Nedir

Golden Cross Nedir?

Altın kesişimi olarak bilinen golden cross, kısa süre vadeli hareketli ortalama işlemlerin, uzun vadeli büyük hareketi ortalamayı kestiğinde ki ayı piyasasını temsil eden bu kripto para biriminin fiyat hareketlerinde yukarı dönüş sinyali olarak bilinir.

Death Cross Nedir?

Ölüm kesişimi olarak bilinen death cross, kısa süre vadeli hareketli ortalama işlemlerin uzun vadeli büyük hareketli ortalamayı yukarı doğru kestiği yapıya denir. Genel olarak düşüş sinyali olarak da bilinir.

Death Cross ve Golden Cross Kesişimleri Doğuşu

Yatırımcılar ölüm kesişimi ve altın kesişimi olarak bildikleri veyahut öğrendikleri bu terimlerin kesişmelerinin nasıl ortaya çıktığını merak ediyor. Bu bileşenler piyasada yaygın bir şekilde 50 ve 200 günlük hareketlerde ki ortalama grafiklerinde ki kesişimleri ile ortaya çıkmaktadır.

Golden Cross Nedir ve Death Cross Nedir

Moving Average Nedir? – MA Hareketli Ortalama

Hareketli Ortalama; Moving Average (MA) Yatırımcılar için iki kesişimin ne anlama geldiğini açıklamadan önce göstergeleri tanımak oldukça önemlidir. Kripto para yatırımcıları için profesyonel analiz araçlarında kullanılan hareketli ortalama (Moving Average) “MA” olarak bilinir. Bu göstergede 15, 20, 30, 50, 100 ve 200 gün gibi farklı zaman aralıklarında ki kripto varlıklarının ortalama fiyatları raporlanır.

Moving Average Formülü

Yatırımcılar için bu formülün hesaplanması: MA = (Pn + Pn-1+…+P1)/n

Hareketli ortalama anlamına gelen MA, farklı zaman aralığında ki kapanış fiyatları P ve ortalamaların hesaplandığı günler ise n olarak belirlenir.

Moving average yani MA’nın hangi zaman aralıklarında görüntüleneceği yatırım stratejisi ve hedeflerine göre seçilir.  Bununla birlikte aynı zaman aralıklarında elde edilen verilerin seçimlerine göre ise hareketli ortalamaların farklı bileşenleri ortaya çıkmaktadır. Bu bileşenler basit hareketli ortalama ve üssel hareketli ortalama olarak bilinir.

Basit bileşenli hareketli ortalama; seçilmiş zaman aralıklarında ki kapanış fiyatları kullanarak hesaplanır. Genel terim olarak (Simple Moving Average SMA) olarak bilinir.

Üssel hareketli ortalama ise tüm periyod boyunca elde edilen fiyat değişimleri dikkate alınarak hesaplanır. Genel terim olarak (Exponential Moving Average EMA) olarak bilinir.

Uyarı: bilenyazar.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması bilenyazar.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. bilenyazar.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir. Buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz.